Maydanoz Haber Sitesi - DOĞRU TARAFSIZ HABER AJANSI

Sayfa Adresi : https://www.maydanozhaber.com/haber-detay/7900_acilim-okullari-nda-yerli-mali-haftasi-heyecani

EĞİTİM

Tümü

Açılım Okulları’nda yerli malı haftası heyecanı

(5 Ay, 29 Gün önce) 280 İzlenme 0 Yorum
Özel Sakarya Açılım Okulları’nda; “Yerli Malı Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrencilere hem yerli ürünler tanıtıldı, hem de yerli malının önemine vurgu yapıldı.

Başarısıyla ve yaptığı etkinliklerle öğrencilerin yüzünü güldüren Özel Sakarya Açılım Okulları; 12-18 Aralık “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” etkinlikleri kapsamında etkinlikler düzenlendi. Okul içinde öğrencilere Yerli Malı Haftası'nın anlam ve önemini anlatmak adına; ülkemizin 7 bölgesinin coğrafi yerli ürünlerinin tanıtıldığı stantlar açılarak, yöresel ürünlere dikkat çekildi.

Büyük bir özenle hazırlanan stantlarda yöresel ürünlerin yanı sıra; yerli üretim deterjanlar, atıştırmalıklar, bakliyatlar da sergilendi. Ayrıca yöresel kıyafetlerin de bulunduğu stantlarda; el emeği göz nuru yün çorap, yelek, tülbent gibi büyüklerimizin özenle ilmek ilmek işlediği el emeği ürünlerden, bakır ürünlere; müzik aletlerinden, yöresel kıyafetlere kadar birçok ürün sergilendi.

Açılım Okulları’nın düzenlediği stantlarda yöresel ürünlerin dışında; Türk mühendislerince tasarlanan ve üretilen başta TOGG olmak üzere; İHA, SİHA gibi milli teknolojik araçların tanıtıldığı sergi de vardı. Öğretmenler öğrencilere milli gururumuz teknoloji aletimizi tanıtırken; diğer yandan da “Yerli Malı Haftası” anlam ve önemine değinen şiirler okunuldu. Son olarak öğrencilerin düzenlediği erik dalı gösterisi, “Yerli Malı Haftası” kutlamasını taçlandırdı. Gün sonunda hem eğlenerek hem de öğrenerek güzel vakit geçiren öğrenciler diğer yandan da milli üretimin önemine vurgu yapmış oldu.


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
YAZARLAR
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
HENDEK TE BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI SİZCE
Bu ankete toplam 8 kişi katıldı.